Saltar a continguts

Sant Cugat amb el Poble Sahraui SCAPS

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Actualitat del Sahara

20/02/2015
Jornada mundial de solidaritat amb les dones sahrauís

Una Jornada mundial de solidaritat amb les dones sahrauís, convocada per la Marxa Mundial de Dones (MMM) que abasta a més de 500 organitzacions de dones dels cinc continents es va celebrar ahir dimecres, 18 de febrer en tots els continents, informa una nota de premsa de la UNMS.

La iniciativa de la Marxa Mundial de les Dones en aquesta Jornada de solidaritat amb les dones sahrauís té com a objectiu exigir l'eliminació del Mur de la vergonya, el reconeixement del dret d'autodeterminació del poble sahrauí i el reconeixement de l'Estat sahrauí (RASD), exigir la convocatòria del referèndum, l'alliberament de tots els presos i posar fi a l'espoli dels recursos naturals del Sahara Occidental.

En aquesta jornada es van enviar cartes per nombroses organitzacions de dones als organismes internacionals i als mandataris dels països del Consell de Seguretat, als responsables en Nacions Unides, Parlament Europeu (PE) i a la Unió Africana (UA).

La Jornada de solidaritat sorgeix del debat iniciat en la IX Trobada Internacional de la MMM, en 2013, i s'aprova en la II Trobada Regional Africà de la MMM, celebrat a Johannesburg (Sud-àfrica) al novembre de 2014.

Cal assenyalar que la Unió Nacional de Dones Sahrauís (UNMS) és membre actiu de la MMM i participa en totes les iniciatives que l'organització duu a terme en els cinc continents. (SPS) 

Imatge de complement

 

Enllaç: Sahara Press Service