Saltar a continguts

Sant Cugat amb el Poble Sahraui SCAPS

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

16/11/2014
Aminatu Haidar reclama a Espanya que reconegui l'autodeterminació sahrauí

L'activista Aminatu Haidar ha reclamat al Govern que "rectifiqui el seu error i reconegui el dret a la llibertat i autodeterminació del poble sahrauí", en una roda de premsa de la 39 Conferència Europea de Coordinació i Suport al poble sahrauí, que se celebra aquest cap de setmana a Madrid. "Espanya ha d'assumir la seva responsabilitat, ha de ser més responsable", ha criticat l'activista, qui ha lamentat en roda de premsa que la situació actual, en termes de Drets Humans, als territoris sahrauís ocupats al Marroc sigui "deplorable".

La 39 Conferència Europea de Coordinació i Suport al Poble Sahrauí se celebra des del divendres -dies 14, 15 i 16- en la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Complutense de Madrid, per la qual cosa coincideix amb una data molt que va marcar l'esdevenir del poble sahrauí, el 14 de novembre de 1975. "La Conferència a Madrid és molt important, a més se celebra en un dia històric, el dia en el qual es va signar l'acord que va dividir en dos al poble sahrauí", ha exposat *Haidar.

De la mateixa manera, l'activista tampoc s'ha mostrat aliena al sorgiment a Espanya del partit Podem, liderat per Pablo Iglesias, qui precisament va estar present en la Conferència durant la jornada d'ahir. "Confiem en ells. El seu nom ja diu molt i tenim una gran esperança en ells", ha assenyalat *Haidar, la presència de la qual ha suposat un dels punts forts d'aquesta trobada, que aquest any se celebra a Madrid i que pretén contribuir a la independència i autodeterminació dels territoris sahrauís, així com afavorir el seu procés de pau.

Durant tota la jornada d'avui s'han desenvolupat diversos tallers en diferents aules de la Facultat de Ciències de la Informació de la Complutense i demà, a les 12.00 hores, tindrà lloc el punt final de la Conferència amb una manifestació que partirà des d'Atocha i finalitzarà en la Porta del Sol sota el lema "Per la descolonització i la independència, en defensa dels Drets Humans". *Aminatu *Haidar és una de les veus més autoritzades dins del conflicte sahrauí i gràcies a la seva labor a favor dels Drets Humans ha estat reconeguda internacionalment amb nombroses distincions, com la qual li va lliurar la Fundació Robert Kennedy (EUA.) l'any 1998.

Imatge de complement

 

Enllaç: www.publico.es