Saltar a continguts

Sant Cugat amb el Poble Sahraui SCAPS

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

07/05/2014
L'Ajuntament renova el conveni de col·laboració amb l'associació Sant Cugat Amb el Poble Sahrauí (SCAPS).

L'Ajuntament ha renovat aquest el conveni de col·laboració amb l'associació Sant Cugat Amb el Poble Sahrauí (SCAPS), un acord pel qual el consistori aportarà 50.000 euros per als projectes solidaris que impulsa aquesta entitat.

El tracte s'ha formalitzat a la casa d'acollida que l'associació té a Volpelleres, un acte que ha servit per agrair la implicació de la ciutat amb el Sàhara Occidental però també per alertar de les dificultats cada vegada més grans amb què es troba l'entitat solidària per aconseguir finançament.  

Nens que actualment viuen al pis de l'esperança mentre reben tractament mèdic

Malgrat aquesta quantitat, SCAPS alerta de la cada vegada més difícil recerca de finançament. De totes maneres, la seva presidenta, Neus Bosch, ha destacat la tasca que fan els voluntaris i ha explicat que el seu nombre ha augmentat.

Bosch ha afegit que el suport del consistori és un dels més importants que reben. A banda, també cal tenir en compte les activitats que organitza el SCAPS pel seu compte, com el cuscús solidari de festa major, i les ajudes puntuals que reben de determinades empreses o institucions.

A tot l'Estat espanyol hi ha vuit cases que acullen infants d'aquesta procedència. D'altra banda, SCAPS ja està preparant el programa 'Vacances en pau' de l'estiu. L'associació, que està buscant famílies d'acollida, voldria arribar a 10 nens i doblar així el nombre que va venir durant l'any passat.

Sant Cugat i la Daira d'Argub, al Sàhara Occidental, estan agermanades des del 2000.