Saltar a continguts

Sant Cugat amb el Poble Sahraui SCAPS

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

13/02/2014
Convocatòria de concentració - Dissabte 15 febrer a les 12h.PL. Sant Jaume (Barcelona)
Imatge de complement

CAMPANYA PER L’ALLIBERAMENT DELS PRESOS POLÍTICS SAHRAUÍS I PER DEMANAR QUE LA MINURSO TINGUI COMPETÈNCIES PER A QUE ES RESPECTIN ELS DRETS HUMANS ALS SÀHARA OCCIDENTAL.

A la llum de les greus violacions dels drets humans comeses pel règim marroquí de forma sistemàtica i diària contra els civils sahrauís, tot i la presència de la Missió de les Nacions Unides per a l’organització del Referèndum al Sàhara Occidental (MINURSO) des del 6 de novembre de 1991 al Sàhara Occidental, ocupat il·legalment pel Marroc des de 1975.

A la llum de la incompetència d’aquesta Missió de Nacions Unides per vetllar pel respecte dels Drets Humans, i donat que, vint-i-tres anys després segueix sense tenir èxit en l’aplicació de la seva actual missió, que és l’organització d’un referèndum sobre la lliure determinació del Poble Sahrauí.

Tenint en compte que, per part de la Comunitat Internacional, no es pren cap mesura ni s’ha establert cap mecanisme per imposar a Marroc el respecte dels Drets Humans al Territori Ocupat del Sàhara Occidental.

Donat que, depèn de les Nacions Unides i el Consell de Seguretat incloure aquesta competència en les que té la seva missió els cascos blaus en el Sàhara Occidental, i sent aquesta una exigència que demanden els sahrauís i totes les organitzacions internacionals i locals dels Drets Humans i dret humanitari, i de conformitat amb l’article III de la Declaració i Programa d’Acció de Viena, adoptada el 25 de juny de 1993, que estableix la necessitat d’adoptar mesures internacionals eficaces per garantir i vigilar l’aplicació de les normes de Drets Humans en relació amb els pobles sota l’ocupació estrangera.

Ja que no es garanteix la tutela judicial efectiva pels Presos Polítics Sahrauís i de la resta de la població sahrauí als Territoris Ocupats del Sàhara Occidental, tots ells víctimes directes de les violacions d’aquests drets; en el marc de les normes dels drets humans i del dret internacional, en particular de la Convenció de Ginebra de 1949 sobre la protecció dels civils en temps de guerra i la resta de principis dels drets continguts en el dret internacional humanitari.

A la vista de la repressió sistemàtica que el règim marroquí pràctica sobre la població sahrauí en general i, el presos i activitats dels drets humans en particular, que són condemnats en nombroses ocasions en judicis injustos i mancats de tota classe de garanties processals a condemnes desorbitades dictades per Tribunals Militars incompetents, per exigir els seus drets en manifestacions pacífiques.

Estimem imprescindible i necessària la creació d'un MECANISME REAL PER GARANTIR I PROTEGIR ELS DRETS HUMANS DEL POBLE SAHRAUÍ per part de les Nacions Unides.

Per tot, la Delegació del Front Polisari a Catalunya, la Federació ACAPS i LEJSE Catalunya, es suma a la campanya internacional iniciada per les Organitzacions de Drets Humans Sahrauís i la Coordinadora Estatal de Asociaciones de Apoyo al Pueblo Saharaui (CEAS), anunciem el següent:

Convocar una concentració el proper 15 de Febrer de 2014 a les 12 hores a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, per a que el Consell de Seguretat de la ONU, doti a la MINURSO de competències per protegir els Drets Humans del Poble Sahrauí en la propera reunió del Consell de Seguretat que serà a finals del mes d'abril de 2014. Així mateix, exigim l'alliberament dels presos polítics sahrauís empresonats pel Marroc.

Fem una crida a la comunitat internacional per sortir del silenci còmplice amb el règim marroquí, que a diari comet crims contra la humanitat i que no es continuï ignorant les demandes de les organitzacions internacionals i locals que exigeixen desenvolupar mecanismes per vigilar els Drets Humans, ja que aquest silenci els converteix en responsables i còmplices d'aquests crims de Lesa Humanitat i especialment a les Nacions Unides com un monitor del procés de pau a la regió.

Us hi esperem!!!
Sàhara Lliure!!!